معصومه طباطبايي در گفتوگو با روزنامه «شرق» ميگويد: «من آبان سال گذشته يعني سال 93 خانهها را بيمه كردم كه اين بيمه تا آبان سال 94 اعتبار دارد، طبق بيمهنامه، اين بيمه هم شامل حوادثي مانند سيل، آتشسوزي صاعقه، طغيان آب و زلزله است.
براي بيمهكردن خانهها هم كسي به من پيشنهاد نداد و تنها وقتي برگ بيمه و مبلغ آن را كه براي يك سال فقط 15 هزار تومان بود ديدم، كنجكاو شدم كه آن را در روستا اجرا كنم. بسياري از اهالي روستا هم تا همين روزهاي اخير كه سيل آمد نميدانستند خانههايشان بيمه حوادث است و ميتوانند خسارت آن را دريافت كنند».
دهيار روستاي سيجان در ادامه ميافزايد: «براي بيمهكردن خانههاي روستا كه در مجموعه 267 خانه در سيجان بود مبلغ چهار ميليون و پنج هزار تومان از محل بودجه دهياري روستا هزينه كردم و با خودم گفتم اگر اهالي راضي بودند، اين 15 هزار تومان را پرداخت ميكنند اگر هم نكردند اشكال ندارد چون بههرحال بخشي از وظيفه دهياري طبق قانون ارائه خدمات به اهالي روستاست و درواقع چون پول دهياري براي رفاه مردم روستاست و قوانين هم اين اجازه را به دهياران ميدهد من اين كار را انجام دادم».
معصومه طباطبايي كه 17 سال است در روستاي سيجان سكونت دارد داراي مدرك فوقديپلم تربيت معلم است و هم توسط شوراي روستاي دوره قبل و هم اين دوره بهعنوان دهيار روستا انتخاب شده است.
او در رابطه با آخرين وضعيت روستاي سيجان حدود يك هفته پس از وقوع آن سيل خساراتبار نيز به «شرق» ميگويد: «هنوز بستر رودخانه در روستاي سيجان لايروبي نشده و الان مهمترين دغدغه ما همين مسأله است، هر چند معبر روستا باز شده و راه ارتباطي ما برقرار است، اما چون در بستر رودخانه گلولاي و سنگ و آهن و چوب و دارودرخت و احتمالا جنازهاي از قربانيان حادثه مدفون است، بايد هر چه سريعتر اين لايروبي انجام شود تا خداي نكرده در صورت وقوع دوباره سيل مشكلي بزرگتر از اين به بار نيايد، چون با اين وضعيت اگر بار ديگر چنين حادثهاي رخ بدهد ما بهجاي سيل شاهد سونامي خواهيم بود».
طباطبايي همچنين ميگويد: «البته و خوشبختانه در اين مدت مسئولان استان البرز و فرماندار البرز تمام وقت و با امكانات كامل به ما كمك كردند و حضور داشتند و الان هم مشغول كار هستند و اميدوارم بهزودي لايروبي رودخانه هم انجام شود».
دهيار سيجان همچنين در رابطه با دلايل وقوع اين سيل و بروز خسارات سنگين در اين روستا نيز چنين نظري دارد: «ما هرگز احتمال نميداديم چنين حادثهاي با اين بزرگي در روستا رخ بدهد. من 17 سال است در اين روستا زندگي ميكنم اما در اين مدت هرگز مشابه اين حادثه را نديدم، به نظرم مشكل در روستاي ما ناشي از تعدي به حريم رودخانه در بالادست بود چون آنجا حريم رودخانه رعايت نشده است؛ درختهاي اطراف رودخانه را قطع كردهاند، اين حجم زياد چوب و نخاله و آشغال از بالادست آمد و معبر پلهاي رودخانه در روستاي ما را بست و باعث شد آب وارد روستا شود».
در سيل هفته گذشته نهتنها خانهها و خودروهاي تعداد زيادي از اهالي از بين رفت بلكه يك دستگاه «بكو لودر» (خودرويي كه هم داراي بيل مكانيكي و هم بيل لودر است) متعلق به دهياري را نيز سيل با خود برد و از كار انداخت. اين بك لودر را دي 93 استانداري البرز بهدليل انتخاب خانم طباطبايي بهعنوان دهيار، به دهياري روستاي سيجان اهدا كرده بود.
سيل هفته گذشته در محور كرج - چالوس، در محدوده بخش آسارا شهرستان كرج در استان البرز خسارات سهمگين مالي و جاني بر جا گذاشت. يكي از روستاهايي كه در اين حادثه بيشتر از همه آسيب ديد همين روستاي سيجان از توابع بخش آسارا بود. در اين روستا دستكم پنج نفر از اهالي كشته شدند و به بخش زيادي از خانهها نيز خسارات سنگيني وارد شد. تصاوير منتشرشده از اثرات سيل و خودروهاي لهولوردهشده و ساختمانهاي تخريبشده و آبگرفته در اين روستا بهوضوح تبعات وقوع اين سيل را نشان ميدهد. بااينحال، حالا كه مشخص شده است خانه اهالي توسط دهياري بيمه شده ساكنان خسارتديده روستا ميتوانند مقداري به آينده اميدوار باشند. طبق گفته اهالي اين روستا، سقف تعيينشده براي ميزان خسارات واردشده به خانههاي اهالي تا 50 ميليون تومان است و اهالي ميتوانند دستكم بهلحاظ مالي نگران هزينه خساراتهاي واردشده به خانههايشان نباشند.
به گفته يكي از اعضاي شوراي روستاي سيجان و ديگر اهالي اين روستا، روز گذشته مسئولان و كارشناسان شركتي كه خانههاي اين روستا را بيمه كرده است نيز براي برآورد خسارتهاي واردشده به خانه اين روستاييان به سيجان رفته بودند.
محمدعلي خيري از اعضاي شوراي روستاي سيجان در همين رابطه در گفتوگويي با «شرق» ميگويد: «در سيل هفته گذشته بسياري از خانههاي روستا آسيب جزئي و كلي ديده است اما با وجود تلفات زياد در مقابل عظمت اين حادثه كه حتي سنگ 20 يا 30 تُني را همه جابهجا كرده بود، اهالي روستاي ما مشمول لطف خداوند شدند، هر چند خسارت زيادي هم به باغها و زمينهاي كشاورزي اهالي وارد شده است».
او در رابطه با بيمهشدن خانههاي اهالي روستا نيز به «شرق» ميگويد: «سال گذشته خانههاي همه اهالي بيمه شد كه اين كار نيز با پرداخت مبلغ 15 هزار تومان و تا سقف 50 ميليون تومان خسارات انجام شد، در اين طرح اكثر خانهها صددرصد بيمه شدند».
اين عضو شوراي روستاي سيجان در پاسخ به اين سؤال كه آيا بهدليل پيشبيني وقوع حادثهاي از اين دست خانههاي روستا را بيمه كرده بوديد يا خير؟ گفت: «پيشبيني نميكرديم كه سيل به اين شدت باشد اما هر خانهاي را بههرحال مواردي تهديد ميكند و اهالي هم از اين اقدام بسيار راضي بودند».
طبق گفته آقاي خيري، پنج نفر از اهالي روستاي سيجان در سيل هفته گذشته از بين رفتند كه تاكنون جنازه سه نفر از آنها پيدا شده و جنازه دو نفر ديگر شامل يك مادر و دختر هنوز پيدا نشده است. او همچنين ميگويد در روستاي پايين نيز سه نفر شامل يك عروس و داماد جوان تازه عقدكرده در سيل كشته شدند.
- یکشنبه ۱۳ تیر ۰۰ ۱۵:۲۳
- ۱۳ بازديد
- ۰ نظر