بناهايي كه از قديم و گذشته هاي دور به جا مانده اند؛ مدركي براي اثبات تاريخ كهن هستند و تقريبا هر سلسله اي، بناهاي زيادي را از خود به جاي گذاشته است. شهر آمل هم يكي از شهرهاييست كه تاريخچه و پيشنيه غني دارد و حتي برخي از پادشاهان، اين شهر را به عنوان پايتخت خود انتخاب مي كردند. اين شهر به دليل آب و هواي بسيار مناسب و موقعيت مكاني خوب، هميشه مورد توجه و اهميت قرار مي گرفت. حال يكي از ساختمان هايي كه در آمل به جا مانده و نشان دهنده تاريخ اين شهر است، مسجد جامع آمل يا همان مسجد اميرالمومنين مي باشد كه در ادامه مجله مستر بليط، بيشتر به معرفي او مي پردازيم.
درباره مسجد جامع آمل
مسجد جامع آمل يكي از قديمي ترين مسجد هاي آمل است كه دوره ساخت او به زمان هاي دور باز مي گردد. اين مسجد علاوه بر اين جزو قديمي ترين ها محسوب مي شود، جزء بزرگترين و مهم ترين مسجد هاي آمل هم به شمار مي رود. معمولا مسجد جامع ها در هر شهري وجود دارند و مسجد اصلي شهر هستند. اين مسجد مهم كه با نام ممسجد امير المومنين هم در بين مردم شناخته مي شود، مكاني مناسب براي گردشگران خارجي است تا خوب با معماري ايران آشنا شوند؛ زيرا نقش و نگارهاي زيبا و معماري منحصر به فرد آن، او را از تمام مسجد هاي ايران متمايز مي كند. اين بناي تاريخي، دقيقا در مركز شهر واقع شده و بازار اصلي آمل هم در نزديكي آن قرار گرفته است. البته اين موضوع كه مسجد در سطح شهر واقع شده، يكي از دلايل مثبت آن است؛ زيرا گردشگران علاوه بر بازديد كردن از مسجد جامع، مي توانند به بازار قديمي و بقيه بخش هاي آمل هم سر بزنند.
تاريخچه مسجد جامع
مسجد امير المومنين، قدمتي چندين ساله دارد و طبق نظر كارشناسان، زمان ساخت او به دوره صفوي و حتي قبل تر باز مي گردد. اين مسجد تا قبل از سال ۱۳۸۶ در بين گردشگران محبوب نبود و از زماني كه نام مسجد به ثبت ملي كشور ايران رسيد، نظر توريستان هم به او جلب شد. همچنين جالب است بدانيد كه اين مسجد توسط چند نفر بنا شده است و افراد زيادي هم در ساخت او نقش داشتند، اما مهم ترين عضوها كه ايده ساخت را دادند، عثمان بن نهيك و نوه اش ابراهيم، عبدالله بن قحطبه بودند و تمام افرادي كه در ساخت مسجد نقش داشتند، از دسته روحانيون زمان صفوي بوده اند.
نقشه و معرفي بخش هاي مختلف
مكان هاي تاريخي كه سن زيادي دارند، اكثرا مرمت شده اند كه مسجد امير المومنين هم از اين موضوع مستثنا نيست. اين مسجد حدود ۳ الي ۴ بار مرمت و بازسازي شده و دليل تخريب آن هم عوامل جوي مانند زلزله يا باران و برف بوده است. مثلا اولين مرمت مسجد جامع، به دليل يك زلزله بزرگ بوده است كه نصف بنا را تخريب كرد. جنس اين مجموعه تاريخي هم از آجر، سنگ و فلز است و هربار هم كه او را بازسازي مي كنند، سعي مي كنند مصالح مستحكم تر را جايگزين قبل كنند. اين مسجد در دو طبقه ساخته شده و داراي بخش ها و قسمت هاي مختلفي است؛ دستشويي، سالن نمازخانه، اتاق ها و... برخي از اين بخش هاي مسجد هستند. شايد با خود فكر كنيد كه اين بنا، يك مسجد قديمي است و جاذبه منحصر به فردي براي گردشگران ندارد؛ بايد بگوييم بخشي كه توريستان و افراد ديگر را به مسجد جذب مي كند، وجود كتيبه هاي درون مسجد است كه در ادامه مستر بليط او را شرح مي دهيم.
https://mrbilit.com/mag/jameh-mosque-of-amol/
- یکشنبه ۱۵ فروردین ۰۰ ۱۰:۱۵
- ۱۹ بازديد
- ۰ نظر