روستاي وركانه معروف به چشمه قل قل:
وركانه روستايي در نزديكي شهر همدان واقع در استان همدان ايران است. روستاي وركانه همدان كه به عنوان نگين گردشگري روستايي اين استان شهرت يافته است با سنگهاي لاشه كه تمام كوچههاي آن را احاطه كردهاند زير نورهاي موضعي به رنگ قهوهاي سوخته در ميآيند كه تصاوير اروپاي دوران رنسانس را يادآور ميشود. پيشينه روستاي وركانه به بيش از ۴۰۰ سال ميرسد و آنچه از تاريخ برميآيد اينكه نخستين و قديميترين محله آن، محله درب مسجد است. زبان اهالي روستا فارسي و لري است. اين روستا در سال 95 به عنوان لوكيشن سريال «علي البدل» انتخاب شد. اين سريال نوروز 96 از شبكه يك سيما پخش شد.
علت نامگذاري روستاي وركانه:
در گويش كردي «ور» به معني كنار و «كانه» به معني چشمه است. وركانه نيز به معني قرار گرفتن در كنار آب و چشمه ميباشد. از نقطه نظري ديگر روستاي وركانه به دليل اينكه در پيرامون آن معادن سنگ به فراواني مشاهده ميشود، نام وركانه را به خود گرفته و وجه تسميه روستاي وركانه را معادل محلي كه در نزديكي معدن يا وركان است، آورده اند.
پيشينه روستاي وركانه به بيش از 400 سال ميرسد. روستاي وركانه در دامنه جنوبي زاگرس مركزي قرار گرفته و عموما به دليل كوهستاني بودن و برخورداري از طبيعت زيبا از مناطق بسيار بكر به شمار ميرود.
سنگ، سنگ لاشه، سنگ مالون، خشت و آجر انواع مصالح متعارف ساختماني در ابنيه روستاي وركانه است و عنصر سنگ به عنوان اصلي ترين مصالح در ابنيه روستاي وركانه بيش از هر چيز در بازديد از روستا به چشم ميخورد و به نظر ميرسد كاربرد سنگ در روستا به علت فراواني اين عنصر در روستا و سختي و مقاومت آن در برابر تغييرات جوي و همچنين كمبود آجر و خشت در منطقه بوده است.
در روستاي وركانه همدان كه به عنوان نگين گردشگري روستايي اين استان شهرت يافته است، سنگهاي لاشه كه تمام كوچههاي آن را احاطه كردهاند، زير نورهاي موضعي به رنگ قهوهاي سوخته در ميآيند كه تصاوير اروپاي دوران رنسانس را يادآور ميشود.
هسته اوليه اين روستا كه پيرامون قنات روستا شكل گرفته، قدمتي نسبتاً طولاني دارد و سابقه تاريخي آن به اوايل دوره صفوي مربوط ميشود. روستاي وركانه همدان يكي از 6 روستاي گردشگري همدان است كه نام آن در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد و به عنوان منطقه ويژه گردشگري كشور مطرح شد.
- یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۹ ۰۹:۲۴
- ۴۳ بازديد
- ۰ نظر