يكي از انواع آثار تاريخي كه طرفداران زيادي هم دارند آرامگاه ها هستند. اين سازه هاي تاريخي در بعضي مواقع به خاطر فرد مدفون در آنها از اهميت و ارزش بر خوردارند و برخي ديگر از آنها به خاطر معماري بنايشان مهم شده اند. در هر صورت آرامگاه ها در ايران در بين مردم حرمت خاصي دارند و مردم خود را موظف مي دانند كه در آخر هر هفته به ديدار آنها بروند. به همين دليل است كه بسياري از آنها ساختمان هايي دارند كه از شكوه و عظمت خاصي برخوردار هستند.
از اين دست آرامگاه ها در ايران بسيار پيدا مي شود و به هر شهر دياري كه سفر داشته باشيد حداقل يكي از آنها مي بينيد. در اين قسمت از مجله مستر بليط يكي از اين آرامگاه ها كه به نام برج اوچ گنبدخان معروف است را انتخاب كرده ايم و توضيحاتي در مورد معماري و سرگذشت آن براي شما ارائه مي دهيم.
معرفي برج اوچ گنبدخان
به نقل از وبلاگ دهگردي در فاصلۀ 75 كيلومتري شمال غرب شهر بيجار و در روستايي به نام اوچ گنبدخان، برجي سنگي قرار دارد كه به برج اوچ گنبد معروف است. اين روستا در حاشيۀ جاده اي شوسه و ارتباطي ميان روستا هاي اطراف واقع شده و برج در داخل روستا قرار گرفته است. يكي از فرضيات در مورد اين گنبد اين است كه باعث گسترش روستا و اين روستا در اطراف آن ساخته شده است. دليل اينكه برخي اين گنبد را اوچ گنبد (سه گنبد) مي نامند، به طور دقيق مشخص نيست و شايد بي ارتباط با پوسته هاي گنبد ساختمان نباشد. هرچندكه پوستۀ بيروني يا خود بنا تخريب شده است، ولي بي ارتباط با ساختمان هايي نيست كه سردابۀ آنها گنبد داشته، چون بر سقف سردابه تعدادي از برج مقبره ها گنبدي قرار داشته است. هر چند گفته مي شود اين بنا در دوران صفويه ساخته شده است ولي معماري آن به دوران ايلخاني و سلجوقيان بيشتر شباهت دارد. با اينكه بر روي اين بنا هيچ كتيبه اي پيدا نشده است ولي احتمال مي دهند كه اين بنا به عنوان آرامگاه و يا قبل از آن اقامتگاه بين راهي كاربرد داشته است. اين اثر در تاريخ ۱۹ اسفند ۱۳۸۰ با شماره ثبت ۵۰۸۲ بهعنوان يكي از آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.
- شنبه ۲۵ بهمن ۹۹ ۰۹:۳۰
- ۱۸ بازديد
- ۰ نظر