روستاي ماولينونگ در هند قرار دارد و به خاطر استفاده نكردن از پلاستيك، باغهاي زيبا و تميزي خيابانها و خانههاي روستا، عنوان تميزترين روستاي آسيا را از آن خود كرده است.
مقالههاي مرتبط
روستاي ماولينونگ (Mawlynnong)، در شمالشرقي هند قرار دارد و به لطف زندگي روستايي، باغهاي سرسبز و پاكيزگي مثالزدني توانسته گردشگران زيادي را جذب خود كند.
اين روستا در شرق تپههاي خاسي از ايالت مگالايا و در امتداد مرز بنگلادش قرار گرفته و ۵۰۰ نفر ساكن آن هستند كه در طول فصول گردشگري به روزي صدها گردشگر افزايش مييابد.
شهرهاي بزرگ هند مانند دهلي، بمبئي و كلكته با بحران زباله روبهرو هستند و به همين دليل نخست وزير هند، نارندرا مودي، از اين روستاي بكر و طبيعي بهعنوان الگويي الهامبخش براي ساير نقاط كشور ياد كرده است. او ميگويد:
خيلي خوشحال شدم وقتي فهميدم روستايي در مگالايا وجود دارد كه مردمش با همه وجود و مشتاقانه، سالها آن را تميز نگهداشتهاند. به نظر ميرسد تميز نگهداشتن روستا به عادتي براي ساكنان آن تبديل شده است.
به همين دليل ميتوان اين روستا را بهعنوان نمونهاي از تلاش دستهجمعي براي پاكيزه كردن روستا تلقي كرد و از آن براي ارتقاي كمپين «ماموريت پاكيزگي هند» استفاده كرد كه به منظور پاكيزگي كشور تا سال ۲۰۱۹ به مناسبت صد و پنجاهمين سالروز تولد مهاتما گاندي (از طرفداران پاكيزگي و بهداشت در هند) به راه افتاده است. افزايش استفاده از توالت در مناطق روستايي هندوستان، يكي از اهداف اين كمپين بهشمار ميرود، درست همانند روستاي ماولينونگ كه در خانه هر روستايي يك توالت وجود دارد و اهميت پاكيزگي عميقا در فرهنگ روستا جا افتاده است و در همه جا و همه كس ديده ميشود. كل روستا تقريبا از انرژي پاك و عمدتا انرژي خورشيدي استفاده ميكنند و گروهي از باغبانان به رسيدگي و نگهداري از گلها و گياهان زيباي كنار جادهها و كوچهها ميپردازند.
اين روستا در سال ۲۰۰۴ تيتر خبرها شد، چراكه مجله ديسكاور در مقالهاي اين روستا را بهعنوان تميزترين روستاي آسيا معرفي كرد. در اين مقاله آمده بود كه درختچههاي بامبو و جارو در دو طرف خيابانها رشد كردهاند و به نقل از يكي از ساكنان روستا گفته بود كه اين روستا از ۱۴ سال قبل عاري از پلاستيك است. علاوه بر اين، سنت باغداري نسل به نسل در اين روستا منتقل ميشود.
در حال حاضر اين روستا با مزايا و معايب گردشگري دست به گريبان است و در عين حال براي حفظ ماهيت روستا كه عامل اصلي جذب گردشگر بوده است تلاش ميكند. اعضاي شوراي روستا و گروههاي ديگر گرد هم آمدهاند تا به معضل هجوم گردشگران رسيدگي كنند و راهكارهايي براي اين منظور پيدا كردند كه ميتوان به قرار دادن سطلهاي زباله از جنس بامبو در هر گوشه خيابان، جارو كردن روزانه خيابانها با كمك روستائيان، كمپوست زبالهها و استفاده از آن در كشاورزي روستا اشاره كرد. در اين روستا ساخت خانههاي بيش از دو طبقه ممنوع شده است تا خدشهاي به چشمانداز روستا وارد نشود.
منحصر به فرد نگهداشتن روستا اهميت زيادي براي اهالي آن دارد و از آنجا كه قانون، امكان احداث تفرجگاه در اين مكان را بسيار دشوار كرده است، كنترل تراكم و گردشگري محلي در اختيار شوراي روستا قرار دارد.
باغباني بخش جداييناپذير از سنت روستا بهشمار ميرود و گردشگران در بدو ورود به روستا با تابلوي «به ماولينونگ (باغ خود خدا) خوش آمديد» مواجه ميشوند. مردم روستا اكثرا مسيحي هستند و ساليان سال است كه در خانه هر يك از آنها باغهاي شخصي زيبايي وجود دارد.
قديميترين خانه روستا در دهه ۱۹۴۰ ساخته شد؛ اما طبق گفته ساكنان روستا، از دهه ۱۹۰۰ مردم به اين مكان آمدهاند اما اثري از خانههاي آن زمان باقي نمانده است. هنگامي كه جاده مواصلاتي روستا در سال ۲۰۰۰ احداث و امكان گردشگري فراهم شد، برخي از مردم روستا درباره حضور گردشگران مردد بودند. به هر حال تغيير روستا و از دست رفتن سنتهاي قديمي از تبعات آن بود. مردم به لطف افزايش بازديدكننده توانستند درآمد بيشتري كسب كنند و همين عامل باعث تغيير نگرش آنها و نابودي بسياري از جذابيتهاي روستا شد.
در هر صورت به خاطر توجهات مجلات مسافرتي و نخست وزيرهاي كشور و افزايش امكان سودآوري بيشتر، تمايل مردم براي افتتاح مهمانخانه در اين روستا افزايش يافته است. يكي از خانوادههاي روستايي با احداث يك چايخانه، از هر گردشگري بابت تماشاي مناظر بنگلادش، حدود ۵۰ سنت درآمد دارد. به گفته مدير آن، گاهي اوقات تعداد گردشگران به ۱۰۰ نفر در روز ميرسد كه منجر به درآمد مضاعف براي خانوادهاش ميشود.
يكي از زنان خانهدار روستا وقتي براي اولين بار با حضور گردشگران مواجه شد، در حد خيلي محدود براي آنها غذا درست ميكرد و حالا ۳۰ كارگر دارد و رستورانش هفت روز هفته براي شام و ناهار هميشه پر است.
يكي از اعضاي شوراي روستا ميگويد:
ساكنان روستا با كاشتن گل باعث زيبايي روستا شدهاند. حالا كه لقب تميزترين روستاي آسيا را از آن خود كردهايم، ميتوانيم آنقدر تلاش كنيم تا يك روز به تميزترين روستاي دنيا تبديل شويم. مردم به شدت روحيه همكاري و خدمت دارند و به محض اينكه از آنها درخواستي ميكنيم، داوطلب هستند و اگر چنين مردمي نداشتيم قطعا قادر به ساخت اين روستاي تميز نبوديم.
- شنبه ۰۸ آذر ۹۹ ۱۱:۱۷
- ۳۳ بازديد
- ۰ نظر