بوم گردي و گردشگري روستايي، تجربه آرامش در سفر

بوم گردي، در ميان افراد علاقه مند به طبيعت و خاطره بازي، هميشه طرفدارهاي پر و پا قرصي دارد. گاهي جذابيت طبيعت و خانه هاي قديمي با طرح هاي ايراني و صنايع دستي اصيل، جاي همه هتل هاي مدرن و لوكس و شهرهاي يزرگ و شلوغ را مي گيرد و دلمان جايي را مي خواهد كه بوي اصالت دهد. بوم گردي فرصتي مغتنم براي توسعه گردشگري روستايي و اكوتوريسم است. همچنين توسعه صنايع دستي نيز در گرو روستاها مي توانند قطب مهمي در جذب گردشگر باشند اگر امكانات كافي در آن ها وجود داشته باشد.

مطالب بيشتر:

  • گردشگري روستايي لذت بخش ترين نوع سفر
  • موزه ميراث روستايي گيلان، نمايش فرهنگ مردمي اصيل
  • گردشگري مسئولانه، گامي براي تحقق توسعه پايدار
  • اطلاعات خواندني راجع به گردشگري كشاورزي

بوم گرديبوم گردي

اقامتگاه هاي بوم گردي هم مي توانند با هم متفاوت باشند يا امكانات متفاوتي داشته باشند. گاهي اين اقامتگاه ها، خانه هاي قديمي هستند كه مرمت مي شوند و گاهي هم خانه هايي هستند كه اخيرا به همين منظور احداث شده اند. اقامتگاه هاي بوم گردي هم مانند ساير هتل ها و واحدهاي اقامتي، تحت نظارت وزارت ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي هستند.

گردشگري روستاييگردشگري روستايي

گردشگري و توسعه  روستايي

هدف اساسي توسعه، رشد همه جانبه و پايدار جوامع انساني است. در چارچوب گردشگري و توسعه روستايي، توانايي هاي روستايي در جهت رفع نيازهاي مادي و معنوي مردم مورد توجه قرار مي گيرد. بوم گردي انواع گوناگوني دارد كه گردشگري روستايي بخشي از آن است.

تاثير بوم گردي بر روستاها

بوم گردي داراي تاثيرات گسترده اي در ابعاد اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي است. اين آثار ممكن است مثبت باشد و يا حتي ممكن است آثار منفي به جا بگذارد.

بوم گردي و گردشگري روستاييبوم گردي و گردشگري روستايي

پيامدهاي مثبت و منفي توسعه گردشگري روستايي

از آثار مثبت اجتماعي و فرهنگي گردشگري روستايي مي توان به خودكفايي و تقويت اقتصاد محلي، احترام و معرفي آداب و رسوم، سنت و فرهنگ روستا و تقويت و تدوام آن ها، افزايش درك و مدارا در ميان فرهنگ ها، عرضه صنايع دستي و هنرهاي محلي و تقويت و زنده نگه داشتن آن ها اشاره كرد. 

اما از پيامدهاي منفي گردشگري روستايي هم بايد به مواردي شامل محروميت از برخي مزاياي رفاهي براي جامعه ميزبان، افزايش مصرف منابع كمياب از جمله آب آشاميدني، افزايش وابستگي نواحي ميزبان به گردشگري، خسارت هايي كه ممكن است گردشگران به مناطق روستايي وارد كنند.

خانه هاي بوم گرديخانه هاي بوم گردي

بوم گردي و گردشگري پايدار

به طور كلي ايجاد توازن بين تقاضا و قابليت هاي منطقه، هدف برنامه ريزي هاي گردشگري است تا پيامدهاي منفي گردشگري روستايي به حداقل برسد. گردشگري مي تواند گام موثري در جهت اصلاح و تجديد حيات روستاها باشد. با توسعه گردشگري روستايي و بوم گردي، خانه هاي قديمي روستاها بازسازي مي شوند و اين علاوه بر زيباسازي روستاها، موجب ايجاد اشتغال نيز مي گردد. با جذب گردشگر درآمد فروشگاه هاي محلي، از فروشندگان صنايع دستي تا فروشندگان مايحتاج روزانه افزايش پيدا مي كند و موجب مي شود تا ساكنان روستا، بيشتر تشويق به زندگي در آن جا شوند.

با اين حال افزايش خانه هاي بوم گردي مي تواند موجب تخريب پوشش گياهي و آسيب زدن به محيط زيست و منابع طبيعي روستا شود. همچنين حضور گردشگران و ثروتمندان غيربومي در روستاها، مي تواند موجب تضعيف فرهنگ بومي شود.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.