ده اميرنان طالقان

روستاي اميرنان طالقان استان البرز

 

يكي از روستاهاي خوش آب و هوا ي نزديك تهران كه براي فرار از آلودگي و سرو صدا و ترافيك تهران مي توان آخر هفته ها به آنجا پناه برد ؛ روستاي اميرنان طالقان است . روستاي اميرنان در ۳۵ كيلومتري شهرستان ساوجبلاغ قرار دارد. اين روستا از سمت طالقان جاده آسفالت ندارد و دسترسي به آن تنها از طريق جاده‌اي خاكي و صعب‌العبور به مسافت ۲۰ كيلومتر از دهستان البرز ممكن است.به همين علت طبيعت اين روستا بكر و زيبا و حيات وحشش ناب مانده است. نام ديگر اين روستا اميران است. زبان مردم اميرنان مانند ديگر روستاهاي منطقه زبان تاتي است.

بهترين زمان سفر:

بهتر است اوايل سال به روستاي اميرنان سفر كرد. فصل‌هاي سرد به‌علت سرما و خرابي جاده براي سفر به اين روستا مناسب نيستند. در ماه‌هاي اول سال هم نياز است لباس گرم همراهمان ببريم، چون شب‌هايي خنك دارد.بهار بسيار زيباي اميرنان، جاده باز، دشت پرگل، «انگشتر چال» سرسبز، سبزي‌چيني، قارچ‌چيني، اهالي خوش‌مشرب، آواز «يه دونه انار دو دونه انار» خانم‌ها هنگام سبزي‌چيني و طبيعت سخاوتمند و بكر هنوز هم برايم آرامش‌بخش است.بي‌شك اغلب شمايي كه به اين روستا رفته‌ايد، مغازه كوچك بالاي زياران قبل اينكه به جاده‌خاكي پردست‌انداز اميرنان وارد شويد را به‌ياد مي‌آوريد و خاطرات خوشي از توت‌خوردن، كيك، نوشابه و… داريد. جايي كه جان مي‌دهد براي استراحت، تجديد قوا و پيش‌روي دوباره!بله، درست حدس زديد مغازه خدابيامرز «عمو معدلي» كه با روي خوش همه را به آنجا مي‌كشاند. پس از فوت اين پدر عزيز، پسرهاي اين مرد زحمتكش نام و يادش را با سعي و تلاش و اتحاد خود زنده نگه داشتند. اوايل كنار خيابان اصلي زياران مغازه‌اي كوچك راه انداختند.

 

 

 

حمام تاريخي روستاي اميرنان:

روستاي اميرنان حمامي نيمه‌متروك و حدودا ۱۵۰ساله متعلق به اواسط دوران قاجار دارد. حمام در شمال روستا و مركز بافت تاريخي بنا شده‌ است. در ورودي حمام، شمال‌غرب آن قرار داشته‌، اما در بيست يا ‌سي سال اخير دري جديد در سمت شمال شرق آن باز كرده‌ و گرم‌خانه حمام را به غسالخانه تبديل كرده‌اند.درخت گردويي در «جيرمحله» وجود دارد كه گردوهايش زبانزد خاص و عام است. به‌نظرم اين درخت گردو از لحاظ كيفيت مغز و مزه بهترين درخت گردوي اميرنان است.بيشتر قسمت‌هاي حمام نظير ديوار، بدنه‌ها، سقف‌ها، ديوارهاي داخلي و اندود داخلي و خارجي بنا بر اثر بي‌توجهي و تحميل بار اضافي و نفوذ رطوبت تخريب شده و مرمت و بازسازي آن تنها با تخصيص اعتبار زياد و اقدام فوري ممكن خواهد بود.

 

 

 

انگشتر تله:

تقريبا در كيلومتر سوم جاده‌خاكي اميرنان به‌سمت تهران، كنار جاده سنگي بزرگ در شيبي ملايم قرار گرفته كه انتهايش به‌شكل انگشتري نگين‌دار به‌نظر مي‌رسد و به همين دليل «انگشتر تله» ناميده شده است.گفتني است كه تصور مي‌شد اين سنگ نشانگر يك دفينه است و جستجوگران زيرخاكي بارها اين سنگ، به‌ ويژه نگين آن، و اطرافش را كاويده‌ و منفجر كرده‌اند. با اين حال سنگ هنوز شكل اصلي خود را از دست نداده است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.