دوساري نامي چندان آشنا نيست اما براي آنهايي كه روستاگردي را به عنوان يكي از تفريحات لذتبخششان تعيين كردهاند، ميتواند گزينه مناسبي باشد. براي رسيدن به اين روستا بايد چمدانتان را به مقصد جيرفت ببنديد. دوساري در پنج كيلومتري جاده اين شهر با كهنوج قرار گرفته است.
يكي از شهرهاي بسيار كهن در جنوب كرمان شهر دوساري در شهرستان عنبرآباد است.
اين شهر در دوران قاجاريه تا اوايل حكومت پهلوي اول مركز جيرفت بود تااين كه بنابر مقتضيات روز. ، تصميماتي كه گرفته شد مركزيت از دوساري به سبزواران منتقل شد.
هرچند از آن پس، مدت چند دهه دوساري در حاشيه بود، اما از جهات متعددي و اهميت هاي خاص خود ، مورد توجه بود. اهميت هاي ويژه و پتانسيل هاي درخشان دوساري سبب شد تا سرانجام در آخرين روزهاي سال ۱۳۸۹ از روستا به شهر ارتقا يابد . و بعنوان يك شهر از شهرستان عنبرآباد مطرح و پرآوازه شود. دوساري امروزه به عنوان شهري در شهرستان عنبراباد (در بخش مركزي) با پشتوانه تاريخي پر افتخار و با قدمتي پرشمار ، اما سيماي نوبنياد و رو به پيشرفت و آبادي، شناخته شود.
اين شهر با توجه به ابعاد پردامنه تاريخي اش در بحث گردشگري بسيار غني است و در صنعت توريسم مي تواند ابراز وجود مثمر ثمري داشته باشد.
.قلعه ميرناصر خان، آبشار دوساري و نخلستانهاي انبوه و ديدني بعنوان سه نمونه از مهمترين جاذبه هاي گردشگري و تاريخي، اين شهر را بعنوان يكي از مناطق ه برخوردار از پتانسيل هاي بالقوه توريستي پر آوازه كرده اند. دوساري نه در استان بلكه در كشور هم در بحث گردشگري آوازه اي نيكو دارد .
دوساري كهن دياري، ديرينه زاد و برخوردار از پيشينه تاريخي بسيار دوري است. نام باستاني و بسيار كهن اين شهر «خدوند» بوده است و نام جايي كه شهر اسلام آباد رودبار است تا حاشيه هليل و بيژن آباد هم «خاون » نام داشته است. وخدوند وخاون در كتابهاي تاريخي بعنوان. مناطق و شهرهايي در كتابهاي معتبر تاريخي به دفعات آمده است.
و امروز هم دوساري از شهرهاي آينده داري در جنوب استان كرمان است كه در سالهاي اخير از رشد خوبي برخوردار بوده است؟
آخرين شهردار دوساري يعني مجيدداوري از سال ۱۳۹۲ شهردار اين شهر است. و اين روزها مي توانيم به وضوح كارنامه زحمات و مديريت ثمربخش وي را در سيماي اين شهر نوپا با تحسين گونه به نظاره بنشينيم
دوساري با قرارگرفتن ميان كوههاي آهكي، از موقعيت متمايزي نسبت به بسياري از نقاط اين استان برخوردار است. آب و هواي معتدلتر، خاك مناسب و جريان آبي كه از ميان صخرهها به شمال روستا وارد ميشود، موقعيت مناسبي براي باغداري و كشاورزي روستاييان فراهم آورده است. مهمترين فعاليت مردم دوساري باغداري است. در اين ميان بيشتر باغهاي روستا به انواع مركبات و خرما اختصاص يافته است. براين اساس اگر در اسفند و فروردين به اين روستا وارد شويد، رايحه بهار نارنج و پرتقال از هر طرف به مشام ميرسد.
- یکشنبه ۱۰ مرداد ۰۰ ۱۶:۱۴
- ۳۶ بازديد
- ۰ نظر