عجيب‌ترين روستاهاي ايران را مي‌شناسيد؟ +عكس

در هر گوشه از كشور زيباي ما جاذبه‌هاي خيره‌كننده فراواني وجود دارد، در اين ميان روستاهايي وجود دارند كه ويژگي‌هاي خاص هر كدام باعث شده كه در نوع خود كم‌نظير و حتي گاهي عجيب باشند. در اين مطلب همراه ما باشيد تا سفري به برخي از اين روستاهاي كم‌نظير داشته باشيم.

ببينيد:

عكس/ تنها در روستا

عكس/ تالابي زيبا در رشت

ماخونيك روستايي از توابع شهرستان سربيشه در استان خراسان جنوبي است. فاصله اين روستا از مركز استان يعني شهر بيرجند در حدود ۱۳۰ كيلومتر است. ماخونيك در طول تاريخ ويژگي‌هاي جالبي در خود داشته كه باعث شده تا نام آن را در فهرست عجيب‌ترين روستاهاي ايران وارد كنيم.

ماخونيك؛ سرزمين لي‌لي‌پوت‌ها

به طور كلي قد مردم بومي ماخونيك كوتاه بوده و حتي به زحمت از ۱.۴۰ سانتيمتر تجاوز مي‌كرده است، به همين دليل به اين روستا لقب «سرزمين لي‌لي‌پوت‌ها» داده‌اند. هر چند در ساليان اخير قد مردم روستا متعادل‌تر شده است.

مردم ماخونيك تا حدود نيم قرن پيش، چاي نمي‌نوشيدند، سيگار نمي‌كشيدند و اصلا گوشت هم نمي‌خوردند و شكار هم نمي‌كردند. آن‌ها حتي تلويزيون را همچون شيطان مي‌دانستند. خانه‌هاي روستايي در ماخونيك در دامنه تپه‌ها و به صورت فشرده و در گودي زمين ساخته شده‌اند.

ايستا، روستايي با مردمان اهل توقف!

يكي از عجيب‌ترين روستاهاي ايران «ايستا» نام دارد كه روستايي در اطراف طالقان واقع در استان البرز است. فاصله اين روستا با مركز استان يعني شهر كرج حدود ۹۵ كيلومتر است. اين روستا بدون هيچ شكي مي‌تواند در فهرست عجيب‌ترين روستاهاي ايران جاي گيرد. در اين روستاي مرموز، مردم به اصطلاح در زمان قديم متوقف شده‌اند! هيچ اثري از خودرو نيست. هيچ اثري از مراسم عروسي و عزا و جشن تولد نيست.

آن‌ها حتي شناسنامه هم ندارند و خدمات دولتي دريافت نمي‌كنند. خيلي از فعاليت‌هاي مدرن و امروزي را به جهت تشابه با زندگي كفار درست نمي‌دانند. در اين روستا خبري از برق و گاز هم نيست. نكته عجيب ديگر در مورد آن‌ها اين است كه بانوان را به روستاي خود راه نمي‌دهند؟

دركش، داروخانه سرسبز و طبيعي

روستاي «دركش» در فاصله ۳۰ كيلومتري جنوب غربي شهر آشخانه در استان خراسان شمالي واقع شده است. اين روستا داراي طبيعت جنگلي و كوهستاني و چشمه‌هاي بسيار است، در ميان دره‌اي واقع شده است و رودخانه دركش نيز از ميان آن عبور مي‌كند. همچنين در جنوب به كوه «آلاداغ» محدود مي‌شود. تنها جنگل بلوط منطقه شرق كشور نيز در اين روستاي زيبا قرار دارد.

اين روستا يكي از زيستگاه‌هاي «مرال» (گوزن قرمز) هم است. موقعيت ييلاقي و هواي خنك اين روستا به خصوص در فصل تابستان مي‌تواند موجب جذب علاقمندان به طبيعت بكر و زيبا شود. نكته جالب در مورد اين روستا اين است كه گياه‌شناسان تاكنون بيش از ۳۸۰ گونه گياه دارويي در آن شناسايي كرده‌اند كه حدود ۸۰ نوع آن‌ها بسيار كمياب هستند. پس بيراه نيست اگر به آن لقب داروخانه طبيعي بدهيم.

زرگر، روستايي با مردمان اروپايي!

فهرست عجيب‌ترين روستاهاي ايران بدون ذكر نام روستاي زرگر بسيار ناقص است. اين روستا در حدود ۵۰ كيلومتري شرق شهر قزوين و ۱۰۰ كيلومتري غرب تهران قرار گرفته است. شهرت اين روستا به اين خاطر است كه زبان مادري مردم آن «رومانو» است، يعني يك زبان اروپايي! آن‌ها به زبان خود زبان «زرگري» هم مي‌گويند. روايت‌ها و بحث‌هاي بسياري در مورد اصليت آن‌ها وجود دارد.

عده‌اي مي‌گويند كه آن‌ها معلوم نيست از كجاي جهان وارد ايران شده و در اين محل ساكن شده‌اند. عده‌اي، اما اين گروه را اصالتاً ايراني مي‌دانند و حتي آن‌ها را جزو سربازان شجاع شاه عباس صفوي در گذشته قلمداد مي‌كنند. برخي هم مي‌گويند كه در جنگ بين ايران و روم، ۲۰۰ نفر از رومانوها به دست پادشاه ايران اسير شدند و، چون اندام‌هاي قوي داشتند، مورد عفو قرار گرفته و در نزديكي شهر قزوين ساكن شده‌اند.

چهاربرج، روستاي نابينايان

روستاي چهاربرج در ۳۵ كيلومتري غرب شهر اسفراين در استان خراسان شمالي است. اين روستا حدود ۱۰۰۰ نفر جمعيت دارد كه از اين ميان، بيش از ۹۰ نفر آن‌ها نابينا هستند. گويا از حدود ۳۰ سال پيش عارضه نابينايي در اين روستا شيوع پيدا كرده و حتي برخي از ساكنان آن، روستا را ترك كرده‌اند. كارشناسان دليل اين اتفاق را تغييرات ژنتيكي و ازدواج‌هاي فاميلي در ميان اهالي روستا عنوان كرده‌اند.

نكته جالب اين است كه گويا در اين روستا گاهي حيواناتي همچون گاو و گوسفند و گربه هم نابينا متولد مي‌شوند كه دليل آن هنوز هم جاي سؤال دارد. البته گفته مي‌شود كه از سال ۱۳۹۱ به بعد اختلال نابينايي در بين نوزادان متولد شده در روستاي چهاربرج مهار شده است.

سيرچ، سرسبزي در دل كوير

بخش عمده‌اي از مساحت استان كرمان را كوير لوت تشكيل مي‌دهد، ولي در اين استان مناطق زيبا و سرسبز زيادي هم وجود دارند. روستاي سيرچ در ۶۰ كيلومتري شرق كرمان واقع شده است. اين روستا با كوير لوت فاصله زيادي ندارد و به عنوان مثال بايد بدانيد كه فاصله اين روستا تا منطقه شهداد و گرم‌ترين نقطه ايران يعني «گندم بريان» كمتر از ۴۰ كيلومتر است، ولي جالب اينجاست كه طبيعت آن به هيچ عنوان با كوير همخواني ندارد.

سيرچ زادگاه هوشنگ مرادي كرماني خالق «قصه‌هاي مجيد» است. آب و هواي آن خنك و كوهستاني است و حتي نزديك آن، پيست اسكي هم ساخته‌اند. رودخانه‌اي زيبا، كوهي مرتفع، چشمه‌هاي آبگرم و يك درخت سرو تاريخي دو هزار ساله در اين روستا وجود دارد.

آب‌اسك، روستايي با سنت‌هاي منحصربه‌فرد

آب‌اسك روستايي زيبا از توابع شهرستان آمل در استان مازندران است كه فاصله آن با آمل حدود ۸۰ كيلومتر است. در اين روستا هم مي‌توان غار ديد هم مي‌توان به سراغ آبگرم رفت و هم آثار تاريخي زيادي را تماشا كرد. اما دليل اينكه اين روستا را در فهرست عجيب‌ترين روستاهاي ايران قرار داده‌ايم به خاطر آيين‌ها و سنت‌هاي جالب اهالي آن است. به عنوان مثال يكي از اين آيين‌ها «زن شاهي» نام دارد. در يك روز از سال، يكي از زنان روستا به عنوان شاه انتخاب مي‌شود و دختران روستا را هم به عنوان نگهبان در نقاط مختلف روستا مي‌گمارد. نگهبانان مرتباً نزد شاه مي‌آيند و چگونگي وضعيت روستا را به او گزارش مي‌دهند.

در اين روز هيچ مردي نبايد در روستا حضور داشته باشد. همچنين ممكن است به دستور شاه، دختران به رقص و پايكوبي و انواع بازي‌هاي محلي روي آورند. در آيين ديگري به نام «برف چال» مردان روستا آخرين برف زمستان را در كوه‌ها چال مي‌كنند تا در تابستان دام‌هايشان از آن بخورند.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.