يكي از مهمترين دغدغه ها براي اهالي تهران پيدا كردن مقصدي مناسب مسافرت هاي يك روزه است. در حالي كه شهر تهران خود داراي جاذبه هاي مختلف فرهنگي، تاريخي و تفريحي است، اما نبود مكان هاي طبيعي باعث شده است تا تعداد زيادي از ساكنين تهران به دنبال جايي باشند تا حتي براي ساعاتي از شهر و شلوغي آن فاصله گرفته و به دامان طبيعت پناه ببرند. روستاهاي اطراف تهران، سرشار از جاذبه هاي طبيعي هستند. اين روستاها كه تعداد آنها به هيچ وجه كم نيست، دقيقا همان مقصدي هستند كه اين شهروندان تهراني به آنها نياز دارند.
با توجه به فاصله كم و چندساعته تا مركز شهر تهران و جاذبه هاي متعدد گردشگري، روستاهايي مانند افجه، برغان و كن سولقان هركدام مي توانند مقصدي عالي براي سفرهاي يك روزه باشند. اين سفرها به زمان زيادي نياز ندارند ولي در عين حال حس خوب يك سفر عالي را نصيب شما خواهند كرد.
در اين مطلب از مجله گردشگري الي گشت، به معرفي روستاهاي اطراف تهران مي پردازيم. روستاهايي كه رفت و برگشت از آنها زمان زيادي نمي طلبد، ولي در عين حال جاذبه هاي گردشگري زيادي دارد تا مسافرت شما به آنها به خاطره اي به ياد ماندني بدل شود.
با ما در مجله گردشگري الي گشت همراه باشيد.
روستاي كن و سولقان
مطالب مرتبط: آشنايي با باغ موزه نگارستان در تهران فهرست كامل موزه هاي تهران ۲۰ مورد از بهترين مراكز خريد تهران را از نزديك بشناسيم
اين دو روستا كه در فاصله ۲۵ كيلومتري شهر تهران قرار دارد، يكي از محبوبترين و شناخته شده ترين مقصدهاي معرفي شده در اين مطلب هستند. اغلب شهروندان تهراني در فصل هاي گرمتر سال، تعطيلات آخر هفته خود را با سفر يك روزه به اين دو روستا مي گذرانند.
اين دو روستا در امتداد هم هستند. پس از خروج از تهران و به سمت شمال غرب، ابتدا به روستاي كن مي رسيد. براي رسيدن به روستاي سولقان بايد مسافتي بيشتر را در امتداد همان جاده طي كنيد. با توجه به فاصله كم اين دو روستا و جاذبه هاي ديني آنها، پيشنهاد مي كنيم در بازديد از كن و سولقان، هر دو روستا را ببينيد.
نكته مهم كوهستاني بودن اين منطقه است. به همين دليل و همينطور آب و هواي منطقه، سفر به كن و سولقان در فصل هاي پاييز و زمستان توصيه نمي شود، هرچند مسير دسترسي پيچ در پيچ و كوهستاني آن در اين دو فصل بسيار ديدني است. اين مسير كاملا ايمن است و اگر با سردي هوا مشكلي نداريد، مي توانيد سفر خود را براي اين دو فصل داشته باشيد.
روستاي افجه
افجه يكي از جذابترين روستاهاي اطراف تهران به حساب مي آيد. با آب و هوايي مطبوع در بهار و تابستان و جاذبه هايي سرسبز مانند باغ هاي گيلاس، دشت هويج و آبشار پسچويك، بازديد از اين روستا را به همه پايتخت نشينان توصيه مي كنيم.
براي رسيدن به افجه بايد مسافتي حدود ۳۰ كيلومتري را به سمت شمال شرقي تهران طي كنيد. پس از رسيدن به روستا مي توانيد با طي كردن مسيري كوتاه به دشت سرسبز هويج برويد و از منظره هاي بكر آن لذت ببريد. همچنين بازديد از آبشار مرتفع پسچويك كه فاصله اي كمتر از دو كيلومتر از روستا دارد نيز مي تواند جذابيت زيادي را به سفر يك روزه شما بيافزايد.
مسير سفر شما به روستاي افجه، خصوصا در بهار و تابستان، بسيار سرسبز و دلنشنين است. رانندگي در اين مسير كوهستاني براي آن دسته از افرادي كه مسيرهاي بكر را ميپسندند، لذتبخش خواهد بود.
روستاي آبنيك
روستاي سرد و ييلاقي آبنيك مقصدي تابستاني براي گردشگران مقيم تهران است. براي بازديد از اين روستا بايد پس از رسيدن به فشم، مسافتي حدودا ۱۰ كيلومتري را به سمت شمال شرق دنبال كنيد.
وجود رودخانه كلارود و كوه هاي متعددي كه آبنيك را در برگرفته اند باعث شده تا طبيعتي منحصر به فرد و سرشار از منظره هاي زيبا در آن شكل بگيرد. اگر از علاقه مندان به طبيعت و عكاس از آن هستيد، حتما سري به آبنيك بزنيد و حتما از رودخانه كلارود ديدن كنيد.
چشمه آبنيك يكي از جاذبه هاي ديدني اين روستا به حساب مي آيد. آب زلال و سرد آن كه در تمام سال جاري است بسيار گوارا مي باشد. مردم روستا از اين آب مي نوشند و براي آن خواص مختلفي قائل هستند. ديگر جاذبه طبيعي اين روستا به آبشار يخي آبنيك مشهور است. اين آبشار بسيار زيبا، علاوه بر جذابيت ظاهري، محلي محبوب براي ماجراجويان است. بسياري افراد به اين نقطه سفر مي كنند و به تمرين يخ نوردي مشغول مي شوند.
در اين مطلب از مجله گردشگري الي گشت به معرفي كن، سولقان، افجه و آبنيك، تعدادي از روستاهاي اطراف تهران پرداختيم. اين روستاها داراي جذابيت گردشگري زيادي هستند و در طول سال مسافران متعددي از تهران و شهرهاي اطراف به آنها سفر مي كنند. نكته مهم درباره اين روستاها، كم بودن فاصله آنها تا تهران است كه باعث مي شود مقاصدي ايده آل براي تجربه سفرهاي يك روزه از تهران باشند.
روستاي ارنگه، نماي تاريخ و طبيعت (كرج)
براي كساني كه سفري را به سمت شمال ايران آغاز مي كنند، نام جاده چالوس را بارها شنيده اند و با آن آشنا هستند و بسياري هم هستند كه خاطرات فراواني با اين جاده دارند. البته اين بار نام جاده چالوس و منطقه چالوس را نياورديم كه بخواهيم به شمال سفر كنيم. اين بار مي خواهيم در ۱۸ كيلومتري جاده چالوس، اتومبيل هاي مان را از مسير جاده اصلي به جاده اي فرعي حركت دهيم تا پا به يكي از روستاهاي توريستي اطراف تهران بگذاريم. روستاي ارنگه را در آغاز جاده، بايد در ميان هزاران درخت و سبزي پيدا كرد. از پنجره اتومبيل كه نگاه مي كنيم، چشم اندازي سبز و قهوه اي سوخته اي از روستاي ارنگه دريافت مي كنيم كه قهوه اي اش را كوه هاي پشت سر روستا نقش زده و رنگ سبزش به عهده درختان ميوه و توت و ديگر درختان است. چرخ هاي اتومبيل به روي سينه جاده خاكي مسير روستا مي افتد و سنگ ريزه ها زير چرخ صدا مي كنند. از همان آغاز مسير، روستاي ارنگه قدمت خود را با قبرستان زرتشتي بسيار قديمي كه در اول مسير دارد به رخ همه مي كشد و از همان آغاز با ميهمانان خود اتمام حجت مي كند كه اين جا، هر جايي نيست. البته شايد بگوييد قبرستان كه نشد جا! آدم دلش مي گيرد. اما سبرسبزي قبرستان و سنگ هاي تراش خورده باستاني اش و تفرجگاه طبيعي اطراف آن مي تواند براي چندين ساعت از شما به خوبي پذيرايي كند؛ حوضچه آبي لاجوردي و درختان توتي كه اگر در نزديكي تابستان آن ها را ببينيد پر بار از توت خواهند بود، رابطه ي نزديك مرگ و زندگي را در اطراف اين قبرستان به شما نشان مي دهد. بهتر است موقع ورود به اين روستا، وسايل شنا و لباس اضافي با خود آورده باشيد؛ رودخانه باصفايي در روستاي ارنگه وجود دارد كه جان مي دهد براي آب تني و آرام گرفتن پاها در آب خنكش. روستايي است كه شايد به ذهن تان برسد تا باقي زندگي تان را در آن زندگي كنيد و يا حداقل يك خانه كوچك ييلاقي در آن براي خود داشته باشيد. شايد نام هفت چشمه به گوش تان خورده باشد. هفت چشمه در روستاي ارنگه قرار دارد و دليل آباداني اين روستا به يمن وجود همين چشمه ها است. البته در زمان مشخص و وقت باردهي درختان ميوه، روستاي ارنگه صورت ديگري از خود نشان مي دهد و ميوه هاي رنگارنگ در ميان سرسبزي آن ها خودنمايي مي كنند.
روستاي برغان، تابلوي نقاشي
در اماكني حضور داشته ايد كه تابلويي از طبيعت به ديوار آن آويزان بوده است و شما هم اول از ديدن آن تابلو لذت برده ايد اما بعد از چند لحظه با خود مي گوييد؛ «حيف كه اين تصوير واقعي نيست و اين ها خوش ذوقي نقاش بوده است كه در تصوير جا خوش كرده است.». اگر به چنين منطقي رسيده ايد، براي اين كه بتوانيد تصورات تان را نسبت به تابلوي طبيعت جان دار و غير واقعي بودن آن ها تغيير دهيد، كافي است تا به روستاي برغان سفر كنيد. يكي از روستاهاي توريستي اطراف تهران كه در شهر كرج قرار گرفته است. رشته كوه هاي البرز كه در همسايگي اين روستا قرار گرفته، آب و هوايي بي نظير به اين روستا داده است. دو رودخانه شاهرود و سنج از پيشاني روستاي برغان مي گذرند و مانند رگ هاي پرخون به طبيعت اين روستا جان مي دهند. بهار و تابستان هميشه جايگاه ويژه اي براي سفر به اين روستا دارند اما اگر پاييز را در روستاي برغان تجربه كنيد، بعيد است در فصل ديگري به اين روستا بياييد. درختان به هزار رنگ در مي آيند و باران برگ، تصويري سرسام آور از طبيعت به شما مي دهد. شايد نام آلوي برغان را شنيده باشيد. درست است! زادگاه اين آلو همين روستاي برغان است. البته از ديگر سوغاتي هاي اين روستا مي توان به عسل و توت و لبنيات تازه آن اشاره كرد.
روستاي نشترود، ارتفاعات مه گرفته
خود را در مسير كرج و چالوس قرار دهيد. روستايي خواهيد ديد. موقعيت جغرافيايي اين روستا در دره هاي خوش آب و هوا و مه گرفته اطراف كرج و چالوس است. وارد اين روستا شويد تا باغبان هاي واقعي را ببينيد؛ آلبالو، گلابي، هلو، فندق، گردو و انواع ميوه هاي ديگر كه در سفره همه ما جايگاه ويژه اي دارند، نتيجه دست رنج همين باغبانان زحمتكش در روستاي نشترود است. روستاي نشترود از هر طرف به يكي از مناطق خوش آب و هوا وصل شده است. اگر از روستاي نشترو به سمت شمال حركت كنيد به پل خواب و خرين و ليلستان و كلوان و اويزر مي رسيد و اگر در مسير جنوب اين روستا حركت كنيد به كوه هاي روستاي دروان مي رسيد.
روستاي آتشگاه، چشم اندازي آرام
در ۲۰ كيلومتري شمال غربي كرج در شمال گوهردشت، مساحتي ۲۵۰۰ هكتاري با زمين هاي حاصلخيز و خانه هاي محلي و كوه هايي سرشار از مواد معدني و چشمه هاي جوشان. روستاي آتشگاه به حق، يكي از روستاهاي توريستي اطراف تهران است. يكي از دلايلي كه اين روستا به يكي از توريستي ترين روستاهاي اطراف تهران تبديل شده استف چشم اندازهاي ويژه آن به كوه ها و باغاتي است كه اين روستا را احاطه كرده اند. البته تفاوت ويژه اي كه اين روستا با ديگر روستاها در اطراف تهران دارد، مجتمع هاي رفاهي و رستوران هاي شيك آن است. اگر آخر هفته ها به سراغ روستاي آتشگاه برويد، جمعيت قابل توجه اي از گردشگران و مسافران را مي بينيد كه براي صرف غذا به روستاي آتشگاه مي آيند.
- شنبه ۲۹ شهریور ۹۹ ۱۳:۲۲
- ۲۳ بازديد
- ۰ نظر